Pindasoep met zoete aardappel

Pindasoep met zoete aardappel

Wekelijks maak ik een pan soep. Voor een makkelijke maaltijd met soep en brood of tosti of als voor de lunch. Op het werk lunch ik ook altijd met een heerlijk soepje. Zo staat daar met enige regelmaat een pan pindasoep. Heerlijk. Niet perse heel gezond, zeker niet als je wilt letten op je lijn want het is best calorierijk. Maar erg lekker en goed vullend. Die wilde ik daarom ook thuis maken, en met succes!

Recept pindasoep

Wat heb je nodig:

  • 1 zoete aardappel
  • 500 ml bouillon
  • 100-125 gram pindakaas (100%)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • stukje gember
  • 1 rode peper
  • 100-150 ml kokosmelk
  • stengel citroengras
  • garnering: taugĂ© of bosui of gehakte nootjes

Citroengras kun je ook in een potje kopen. Als je het vaker gebruikt is dat wel zo makkelijk. Net zo makkelijk gebruik je een stengel en kneus je deze. Wist je dat je pindakaas heel makkelijk zelf kunt maken. Maal dan 100 gram pinda’s 10 minuten in je keukenmachine.

Nu verder met het recept. Kook de zoete aardappel alvast 10 minuten in zijn schil. Haal hem uit het water en haal de vel eraf en snij in blokjes. Snij ook de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Bak ze een minuut of 5 in een pan met wat olie. Voeg nu de zoete aardappel in blokjes mee. Voeg ook de bouillon en citroengras toe en laat alles 10 minuten koken. Voeg als laatste de kokosmelk en pindakaas toe. Verwarm het nog een paar minuten door. Heb je een stengel citroengras gebruikt, haal deze er dan nu uit. En pureer de soep.

Als garnering doe je er wat taugé of bosui of nootjes over.

Om te bewaren op Pinterest:

Afbeelding van pindasoep om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Tomaten Mascarponesoep
Kokos pompoensoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.