Snelle bagels met speltmeel

Snelle bagels met speltmeel

Zelf brood maken vind ik altijd erg leuk om te doen. Het kneden van deeg, de geur van brood in de oven. Bagels heb ik ook al eens gemaakt met een recept waar het deeg moet rijzen, en de bagel in heet water kookt voordat het de oven in gaat. De inspiratie voor dit recept vond ik bij de Libelle. Veel bagels zijn met alleen bloem, door ook meel te gebruiken maak je vezelrijker. Alleen meel dan wordt het best massief. Gemengd met bloem vind ik het zelf luchtiger.

Recept snelle bagels met speltmeel

Dit heb je nodig voor 4 bagel:

  • 250 gram geitenyoghurt
  • 125 gram speltbloem
  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • beetje zout
  • beetje plantaardige melk of ei
  • sesamzaad voor op de bagels

Meng de speltbloem en volkoren meel met de bakpoeder en zout. Voeg nu de geitenyoghurt toe en spatel erdoor. In plaats van geitenyoghurt kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Als het goed gemengd is, kneed je verder met je handen. Let op: het blijft best plakken. Tip: leg wat speltbloem op een bord ernaast zodat je je handen met de bloem kunt insmeren en zo het deeg kunt verdelen in 4 bollen. Plakt het nog teveel, pak dan wat extra bloem om je bol mee in te smeren. Je hebt echt maar heel weinig nodig om hem minder plakkerig te krijgen.

Maak nu een gat in het bolletje en maak het iets breder. Leg op bakpapier, wat je ook met wat bloem hebt ingesmeerd. Voeg nu wat melk over de bagel en de sesamzaadjes. Zelf heb ik altijd wel plantaardige melk in de koelkast liggen. Heb je dit niet, dan kun je prima een eitje opkloppen en gebruiken.

Zorg dat je oven voorverwarmd is op 180 graden en de bagels gaan voor 25 minuten in de oven.

Om te bewaren op Pinterest:

stapeltje bagels

Misschien vind je dit ook lekker?

Sandwich sticks
Sandwich sticks
meerdere kwark broodjes
Kwark bollen
Pitten en zadencrackers
Pitten en zadencrackers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.