Kip in ovenschaaltje

Kip in ovenschaaltje

Romige kip met wat groenten in in ovenschaaltje. Dat is het recept van vandaag. Kip bakken wordt bij mij vaak droog. In de oven, met room komt de kip er super mals uit. De groenten en kruiden geven hem daarbij nog eens genoeg smaak.

Recept kip in ovenschaaltje

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kipdijfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram spinazie (hele bladeren)
  • 1 grote ui
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 2 flinke el zongedroogde tomaten
  • kruiden voor de kip

Snij de ui, knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Kruid de kip zoals je wilt. Zoals met peper en paprikapoeder. Of met tijm en basilicum. Bak de kip in een pan tot het rondom gebakken en bruin in. Haal de kip uit de pan. Bak nu in dezelfde pan de gesneden ui en knoflook. Voeg de room, spinazie en tomaatjes toe. Laat de spinazie langzaam slinken.

ui, spinazie en room gebakken in de ovenschaaltjes

Nu mag de kip erbij en gaat het geheel in de oven voor 15 tot 20 minuten. Heb je een ovenschaal waar je meteen op het fornuis kan bakken – zoals wij hebben – bak het dan gerust daarin. En anders doe je de saus en groenten in de ovenschaal en leg je de kip erop.

Uit de oven ziet het wel iets donkerder uit dan hier op de foto. Maar ja, lekker is het zeker!

kip in ovenschaaltje

Om te bewaren op Pinterest:

Kip in ovenschaaltje

Misschien vind je dit ook lekker?

Kip korma in een wok
Kip Korma – 1 gerecht voor 2 dagen
Zoete aardappel en aubergineschotel uit de oven
Zoete aardappel en aubergineschotel uit de oven
Eenpansgerecht rijst en kip
Eenpansgerecht rijst en kip

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.