Tortilla met gehakt uit de koekenpan

Tortilla met gehakt uit de koekenpan

Als je ook regelmatig filmpjes ziet van recepten, dan ken je deze ook wellicht wel. Een tortilla met gehakt erop gespreid en bakken maar in de koekenpan. Erg lekker, maar eerlijk is eerlijk, het is niet perse een makkelijke gerecht. Nee dat zeg ik niet goed, het is niet moeilijk maar je bent vooral wel even bezig.

Recept tortilla met gehakt uit de pan

Dit heb je nodig voor 6-8 tortilla’s:

  • 500 gram gehakt
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 100 gram mais
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 6-8 volkoren tortilla’s (medium maat)
  • cheddar
  • Sla en avocado voor erbij

Meng de tomatenblokjes en de mais. Meng daarna het gehakt met de kruiden. Beleg de tortilla met het rauwe gehakt. Ongeveer 2 (flinke) eetlepels zijn genoeg voor 1 tortilla. Wrijf met je hand de gehakt over de tortilla. De randjes laat je leeg. Als je de tortilla heel dun belegd kun je er 8 beleggen, anders zo’n 6.

Leg nu de tortilla op zijn kop in een warme koekenpan die niet aanbakt. Wij bakten ze in deze pan van Primecook. Bak dit ongeveer 3 minuten tot het gehakt gaar is. Draai de tortilla door een deksel in de pan te leggen en leg het op een bord. Beleg nu met de tomatenmengsel en wat geraspte cheddar. Laat dit smelten in een andere koekenpan. In de tussentijd maak je de 2e tortilla met gehakt. De pan tussendoor wel droog maken, dit scheelt wat vocht.

Het is dus even een werkje, maar errug lekker!

Om te bewaren op Pinterest:

Tortilla met gehakt  met sla en avocado

Misschien vind je dit ook lekker?

mexicaanse tortillataart
Mexicaanse tortillataart
zelf gemaakte tortilla chips op een houten plank
Zelf gemaakte tortilla chips
Tortilla pizza
Tortilla pizza


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.