GezondGezin’s favorieten voor kinderen

GezondGezin’s favorieten voor kinderen

Je wilt je kinderen groot brengen met gezonde en gevarieerde voeding. Kinderen worden lekker gemaakt door de reclame op tv met snoep, chips, cola en ga zo maar door. Ze denken dat dit normaal is, want de kinderen op tv eten en drinken het ook. En die kinderen op de televisie genieten er zo van, dat willen jouw kinderen ook. Maar veel voedingsmiddelen speciaal voor kinderen bevatten heel veel suikers en vooral weinig voedingsstoffen.

Suikers en onze kinderen

Laatst had ik het al over de suikers, waarom we ze moeten vermijden. Oké, ze zijn niet goed voor je lichaam en je wilt dat je kinderen niet teveel suikers eten. Klinkt logisch, maar kinderen zijn gek op zoetigheid. Wen ze daarom zo vroeg mogelijk aan suikervrije producten, en niet aan de toegevoegde suikers.

Wat doet suiker in je lichaam? Door snelle suikers gaat je bloedsuikerspiegel stijgen, en door de stijging heb je ook een snelle daling. Na de daling heb je heel snel al weer lekkere trek. En wat krijg je? Mama, mag ik nog wat lekkers?? Daarnaast staat een hoog suikergebruik in verband met astma, hyperactiviteit, ontstekingen. En je neemt ook minder goed de zo belangrijke vitamines en mineralen op. En wist je dat een teveel van suikers omgezet wordt in vet.

Dus…. de kinderen laten wennen aan gezonde tussendoortjes. In de ochtend fruit. En zet om vier uur wortels, komkommer, radijsjes of snoeptomaten op tafel. Ze krijgen meteen ongemerkt veel groenten binnen! Ben je meteen wat minder gespannen of ze wel goed hun bordje gaan leeg eten.

rauwkost op een bordje

Uiteraard heb ik het liefst dat wij allemaal zoveel mogelijk verse producten eet, zoals groenten, fruit en noten als tussendoortjes. Maar die supermarkt en het gemak ervan is er gewoon.

Daarom heb ik mijn favoriete supermarkt producten voor kinderen op een rijtje gezet:

  • Cool bear limonade. Limonade bevat te vaak toegevoegde suikers. Diksap bevat ook suiker, hoewel natuurlijke suikers, zijn het wel suikers voor het lichaam. Cool bear wordt gezoet door stevia rebaudioside A 97%, een natuurlijk zoetstof. Dus voor een keertje prima. Maar laat kinderen ook wennen aan gewoon water of thee.
  • Wasa crackers, bijvoorbeeld zuurdesem Rogge, zuurdesem meergranen en volkoren. Ze bevatten roggemeel, wat veel mensen en kinderen beter verdragen dan tarwe. En ze bevatten de minste suikers van de crackers in mijn supermarkt.
  • Zelf muesli repen maken is natuurlijk gezonder en eigenlijk ook lekkerder (niet zo droog). Maar daar hebben we niet altijd de tijd voor. Daarom zijn deze muesli balletjes van Made Good een uitkomst. En voor de allergische kinderen, ZONDER pinda’s en glutenvrij.  Suikergehalte valt erg mee en die met chocolade bevat zelfs de minste suikers. Een gezond tussendoortje. Ook voor jezelf!
  • Oer spelt wafels van Leev, ze bevatten veel vezels en zijn laag in suikers. Heerlijk met pindakaas of plakje (geiten) kaas met plakjes komkommer of tomaat.
  • 100% pindakaas naturel, pindakaas met ingrediënten 100% pinda’s! Geweldig! Een nog gezondere keuze is dan de amandelpasta of cashewpasta. Iets duurder, maar met die gezonde vetten. Ja want pinda’s zijn geen noten, maar is een peulvrucht.
  • Eet naturel chips. Deze bevatten vaak minder suikers, welke vaak zijn toegevoegd bij de andere chips. Maar ook veel minder andere toevoegingen. Dus als je toch een keer chips wilt (het blijft geen gezond product ;)), maar dan raad ik de naturel aan. De meeste bevatten alleen aardappel, olie en zout. En eet het met mate, dus een klein bakje per kind en leg de zak meteen terug. Kom je zelf ook niet in de verleiding.
  • Sorry, geen toetje uit de supermarkt. Nee, die kleine bekers bevatten al gauw 3 of 4 suikerklontjes. Nog geen tweede stuk fruit gehad? Neem dan een appel of peertje na het avondeten. Of neem yoghurt met een beetje diksap. Of een zelf gemaakt ijsje.
  • Jouw kind ook zo gek op patat? Er zijn ook aardappelblokjes of patat van zoete aardappel. Zoet van smaak, grote kans dat de kids ze heerlijk vinden. Gezonder dan patat of gewone aardappelblokjes. En maak de patat klaar in de oven of airfryer, gezonder dan in het frituur of bakken in de pan.
  • Zonnebrand van Lovea. Betaalbaar, biologisch, vrij van parabenen en siliconen.
  • Als laatste een lastig geval, snoep. Het bevat zo veel suikers. En het zijn lege calorieën, voeding wat ons lichaam niet nodig heeft. Het bevat geen voedingsstoffen. Wen ze er aan dat fruit en andere gezonde tussendoortjes ook lekker is. Maar een keertje snoep mag best. Kijk vooral goed naar de hoeveelheid suikers en toevoegingen van de rode E-nummers. Zie hier de lijst voor de foute E-nummers.

Om te pinnen:

GezondGezin's favorieten voor kinderen

Misschien vind je dit ook interessant?

kind op een weegschaal
Emmer met snoep
Hoe krijg je het hele gezin aan de gezonde voeding_


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.