Kipsaté zelf maken (sate ajam)

Zelf kipsaté maken. Tuurlijk, het is erg makkelijk om ze kant en klaar en gemarineerd en wel bij supermarkt of slager te kopen. Maar er gaat toch niets boven zelf maken. Zo is eigenlijk alles lekkerder zelf gemaakt. En dat is ook waarom ik mijn website ben begonnen, om te laten zien hoe makkelijk het vaak is om zelf je eten klaar te maken. Je weet wat je eet, en het is verser dan vers! Zonder saus is de kipsaté trouwens ook zoooo lekker! En zonder die saus natuurlijk ook veel gezonder.

Ingrediënten:

  • 400-500 gram kipdijfilet
  • 5 el sojasaus
  • 1 rode peper
  • 1 a 2 knoflook
  • halve citroen
  • klein stukje gember
  • 1 el bruine suiker (bijvoorbeeld palmsuiker, maar geen basterdsuiker)
  • 1 el walnootolie of sesamolie
  • zwarte peper naar eigen inzicht

Hoe maken we de kipsaté?

Snij de kipdijfilet in gelijke stukken. Rasp de gember, maak de knoflook en rode peper (zonder pitjes) fijn en rasp de citroen. Meng dit met de sojasaus, sap van de citroen, suiker, olie en zwarte peper. Laat het een paar uur, in de koelkast, marineren.

IMG_2202

Geregen op een spies gaan ze op de barbecue of op de grillplaat.

IMG_2225

Vergeet niet de eventuele zwarte stukjes weg te snijden!

IMG_2233

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.