Portobello met tomaat en mozzarella

Portobello met tomaat en mozzarella

Bbq-en. Iedereen denkt dan aan vlees, vlees, vlees. Jammer, want groenten gaan ook zo goed op de barbecue. Ter inspiratie een recept voor portobello. Champignons is ook nog eens een hele fijne vleesvervanging. Dit recept kan ook prima in de oven, voor als de barbecue niet aan staat. Wil je vegetarisch barbecueën, dan is dit helemaal een ideaal recept!

Hoe maak je portobello op de barbecue?

Ingrediënten per persoon:

  • 1 portobello
  • paar kleine tomaatjes
  • paar (mini) mozzarella
  • kruiden naar keuze
  • zelf gemaakte knoflookboter van knoflook en basilicum

Maak 1 teentje knoflook fijn en meng met de gesmolten roomboter en fijn gehakte verse basilicum (of gedroogd). Giet dit mengsel in die grote champignon. Leg daarna de gehalveerde tomaatjes en mozzarella  erop. Nog wat fijne basilicum (of andere kruiden) erop en het kan op de barbecue of in de oven (op 180C). Na ongeveer 15 minuten is het klaar. 

Om te bewaren op Pinterest:

Portobello met mozzarella op de barbecue

Misschien vind je dit ook lekker?

portobello met spinazie en kaas (2)
Portobello met spinazie en kaas
vis op de barbecue
Vis op de barbecue
aubergine op de bbq
Aubergine op de bbq

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Borrelbrood met pesto en mozzarella

Dit borrelbrood ziet er heel feestelijk uit. Vraag je je af of het moeilijk is om te maken? Nou, dan verklap ik het meteen; het is super makkelijk te maken. En je kunt ook gemakkelijk je eigen variatie maken. Met vleeswaren ertussen, of andere kazen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.