Verfrissende komkommersalade

Verfrissende komkommersalade

Dit recept voor een verfrissende komkommersalade doet het goed als bijgerecht bij de barbecue. Maar ook op een zomerse avond – waar je niet zo’n trek hebt – samen met een stukje vis. De knoflooktenen geven een heerlijke pit aan de komkommer. En doordat je yoghurt gebruikt, maak je hem ook nog eens lekker licht.

Hoe maak je de komkommersalade?

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 el yoghurt
  • paar takjes dille

Maak de komkommer in blokjes. Laat je de schil eraan? Gebruik dan een biologische komkommer of laat de komkommer met wat soda en water even weken. Snij de lente-ui en knoflooktenen fijn. Meng dit alles met de yoghurt en fijn gehakte dille.

En klaar is je frisse komkommersalade.

Om te bewaren op Pinterest:

Komkommersalade

Misschien vind je dit ook leuk?

zoete aardappel slaatje
Zoete aardappel slaatje
Inspiratie voor 7x een salade
zo gemaakte komkommer tomatensalade
Komkommer- tomatensalade

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Ik zeg je eerlijk, ik ben niet gek op aardappelen. Nou ja, eigenlijk wel op gebakken aardappelen, maar deze laten je bloedsuikerspiegel behoorlijk stijgen, dus eet ik die liever niet. Gewone gekookte aardappelen vind ik niet zo lekker. De bloedsuikerspiegel stijgt ook van gekookte aardappel, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.