Kerstboom Breekbrood

Kerstboom Breekbrood

Dit kerstboom breekbrood is geen brood voor het ontbijt. Nee, dit brood hoort helemaal thuis op een kersthapjes tafel. Makkelijk, maar wel feestelijk eten. In vele huizen een kersttraditie, zo ook bij ons. Iedereen maakt wat hapjes, de tafel is vol en je pakt elke keer wat ervan. Een soort buffet. Bij elke bol die je van de kerstboom afpakt, zie je wat gesmolten kaas. Maar dan neem je een hap, en dan zit er nog veel meer kaas in het brood!

Hoe maak je het kerstboom breekbrood?

Ingrediënten:

  • Pizzadeeg (600 gram)
  • 1 ei
  • kruiden; basilicum en rozemarijn
  • homp grote mozzarella
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Maak je de pizzadeeg zelf? Hou dan rekening met de rijstijd. Zodra het deeg voldoende gerezen is, ga je verder met de voorbereidingen. Geen tijd? Klik hier voor een snelle versie van pizzadeeg (zonder het rijzen). Verwarm de oven voor op 200C.

Van te voren bepaal je het aantal bolletjes. Met 36 bolletjes maak je een kerstboom met een ster bovenop de boom, en begint de boom onderin met 7 bollen. Zonder de ster bovenop gebruik je 32 bollen. De mozzarella  snij je in 32 of 36 blokjes. De deeg rol je dun uit en verdeel hem in 32 of 36 stukken. De mozzarella gaat op de deeg en kneed hem nu tot een balletje.

 

Meng een ei met wat water en kwast dit over de boom. Hierover heen gaat de Parmezaanse kaas en de kruiden.

De kerstboom gaat 20 minuten in een oven op 200C.

Snelle variant: kies dan voor kant en klare pizzadeeg.

Op zoek naar meer kerst recepten? Klik hier.

Om te pinnen op Pinterest:

afbeelding van kerstboom afbreekbrood om te pinnen op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.