Ontbijten met chocolade – cacao granola

Ontbijten met chocolade – cacao granola

Laatst bracht ik een verzameling van 5 granola recepten van de site uit, en nu heb ik al weer een nieuw recept voor granola. Hoezo verslaafd aan granola…  Het nieuwste recept is een granola uit de oven met cacao. Cacao granola – jaaaaaa, met chocolade. Wie wil er nu niet ontbijten met chocolade.

Hoe maak je de cacao granola?

Ingrediënten:

  • 400 gram fijne havermout
  • 300 gram noten, pitten en zaden (naar eigen keuze)
  • 2 el olie
  • 2 el agavesiroop
  • 3 el cacao poeder
  • 1 el kaneel
  • eventueel kokosrasp

Verwarm de oven voor op 150 C.

Maak de noten fijn (maar niet te fijn) in een keukenmachine. Meng ze daarna met de pitten en zaden en havermout. Verwarm in een pannetje de olie en siroop een paar minuten. De warme olie meng je vervolgens goed door de noten- havermoutmix. Voeg nu de cacaopoeder en kaneel erdoor. Dit gaat op een bakplaat met bakpapier en 40-45 minuten in de oven. Hussel elke 10 minuten het mengsel op de bakplaat zodat het niet gaat verbranden.

Meng eventueel nog de kokosrasp erdoor, of doe dit in de ochtend als je je ontbijtje klaar maakt.

Om te pinnen:

cacao granola

Misschien vind je dit ook lekker?

chocolade bananenbrood
chocolade bananenbrood
claufoutis uit de oven
Clafoutis met blauwe bessen
5 verschillende granola's
5 recepten voor granola

Soortgelijk

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt?

Welke granola zou ik kiezen uit de supermarkt? Ik doe regelmatig onderzoekjes op de ingrediëntenlijst van producten in de supermarkt. Dit is echt de moeite waard. Sommige verpakkingen geven de verwachting dat het product erg gezond is. Dit is echt niet altijd het geval! Vandaag […]

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Snelle granola – zonder gebruik van de oven

Granola, een heerlijk knapperig ontbijtje. Samen met yoghurt of kwark en fruit gewoon een goed begin van de dag. Ik maak het regelmatig zelf, een hele bakplaat vol. Daarna in een glazen pot, die mooi staat in de keuken. En toch even geen tijd gehad, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.