10 gezonde tussendoortjes

10 gezonde tussendoortjes

Je kent het wel, om 16 uur heb je wat trek en het duurt nog uren voordat je gaat eten. Dan wil je toch graag een tussendoortje nemen. Maar voordat je die zak chips of allemaal dropjes weg eet, wil je liever iets gezonds. Wat zijn nou gezonde tussendoortjes? Ik heb er 10 op een rijtje gezet voor je.

Welke 10 tussendoortjes zijn gezond?

1. Fruit

Ja, fruit is een gezond tussendoortje. Fruit zit boordevol vele vitamines en mineralen. Wel zit er in fruit fruitsuikers. Daarom adviseer ik om er maximaal 2 per dag te eten. En wissel je fruit af, ook qua kleur. Zo krijg je de verschillende vitamines en mineralen binnen.

2. Rauwkost

De makkelijkste manier om zelf, maar ook je kinderen, om meer groenten te eten is rauwkost. Denk aan tomaatjes, wortels, radijsjes, komkommer. Aan het eind van de middag of vlak voor het eten. Zo eten je kinderen (maar ook jijzelf) ongemerkt meer groenten. En nog een tip: geef ze ook mee bij de broodlunch.

3. Noten

Een handje ongebrande, ongezouten noten. Ongezouten snap je wel. Maar ook ongebrand. Door het branden van de noten verliest de noten wat voedingsstoffen, dat is zonde. Noten zitten boordevol gezonde vetten en eiwitten. Heel gezond en past ook heel goed in een koolhydraatarm dieet. Neem ze handig mee in dit snackdoosje.

4. Volkoren cracker

Heb je echt trek? Dan kun je altijd een volkoren cracker nemen. Lekker met een plakje kaas en tomaat.

5. Kwark

Een klein bakje kwark met wat zaden. Dus niet zo’n bak vol zoals je met je ontbijt zou eten. De eiwitten zorgen voor een vol, verzadigd gevoel.

gekookte eieren als tussendoortje

6. Eieren

Net als de kwark zorgen eieren voor een verzadigd gevoel. Hoewel eieren nog wel eens als ongezond bekend staan, vanwege de cholesterol, kun je makkelijk dagelijks eieren eten. Over het nut van cholesterol heb ik eerder geschreven.

7. Kommetje soep

Maak je eigen cup a soup. Het voordeel van soep vind ik dat er lekker wat groenten in zit, dat het warm is (dat vind ik zowel in de zomer als in de winter fijn) en dat je een voorraadje kunt hebben in de vriezer.

8. Popcorn

In plaats van chips eet je lekker zoute popcorn. En niet zo’n grote bak als in de bioscoop, gewoon een klein bakje.

9. Geroosterde kikkererwten

Een mooie vervanging voor chips zijn ook geroosterde kikkererwten. Hoe maak je ze? Spoel 400 gram kikkererwten om. Meng ze in een kom met 2 el olijfolie en een eetlepel cayennepeper of paprikapoeder en/of komijn. Meng het goed en verspreid het op een bakplaat. Bak het in de oven op 200 gaden, voor zeker 45 minuten. Schep het elke 5 minuten om. Ze zijn klaar als ze knapperig en gekleurd zijn. Wil je ze bewaren? Zorg dat ze goed droog zijn als je ze in een bakje houdt.

10. Blokjes kaas

Blokjes kaas is een lekker tussendoortje. Vol met gezonde eiwitten.

Om te bewaren op Pinterest:

een appel met de tekst welke 10 tussendoortjes zijn gezond?

Misschien vind je dit ook lekker?

Ken je deze verborgen suikers?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.