Weekmenu #4

Weekmenu #4

Een nieuw weekmenu. Altijd handig als je even niet weet wat je wilt eten. Als je wat inspiratie nodig hebt. Deze week variatie voor de soepdag, rijstdag, stamppotdag en ovengerecht voor als je tijd hebt.

Klik op de foto om naar het recept te gaan.

Maandag

Maandag is soepdag. En de winter is geen winter als je geen erwtensoep hebt gemaakt. Maak hem wel een dag eerder. ’s Ochtends eerst erwten wellen, ’s avonds de soep maken en de volgende dag pas eten. Want een dag later is hij op zijn lekkerst.

Dinsdag

Dahl met linzen en spinazie. Vegetarisch, makkelijk te maken en met peulvruchten. Eet jij al wekelijks peulvruchten zoals linzen?

bord dahl met linzen en spinazie

Woensdag

Stamppot met spruitjes. Spruitjes zijn deze wintermaanden volop verkrijgbaar. En niet iedereen staat te springen om spuitjes. Maar toch door de mosterd en appel krijg je echt meer liefhebbers voor dit gezonde kooltje.

Spruitjesstamppot

Donderdag

Pasta met auberginegehaktballetjes. De aubergine zit verstopt in de gehaktballetjes en echt je ziet ze niet! Je maakt hem makkelijk koolhydraatarm met spaghetti van courgette, zogenaamde courgettini. Of maak hem ‘gewoon’ met volkoren pasta.

Vrijdag

Een makkelijk gerecht, zo’n eenpansgerecht. Rijst met kip en wat groenten, allemaal gegaard in dezelfde pan.

Weekend

Lasagne met lekker veel groenten. Maak je hem koolhydraatarm, gebruik dan geen lasagnebladen. Of beleg voor de liefhebbers een gedeelte wel met de bladen.

groentelasagne

Om te bewaren op Pinterest:

4 gerechten van weekmenu 4

Misschien vind je dit ook lekker?

Nog meer inspiratie nodig? Kijk voor alle eerdere weekmenu’s.


Soortgelijk

Weekmenu #3

Weekmenu #3

Een nieuw weekmenu. Om je inspiratie te geven. Variatie voor de soepdag, pastadag, stamppotdag, ovengerechten als je tijd hebt. Hoe ziet het weekmenu eruit? Klik op de foto om naar het recept te gaan. Maandag Maandag is soepdag. Vandaag een soepje met pompoen. Pompoen is […]

Weekmenu #5 (geheel vegetarisch)

Weekmenu #5 (geheel vegetarisch)

Een vegetarisch weekmenu. Een hele week geen vlees eten. Voor velen is dit toch nog lastig. Als je gewend bent om je nasi, pasta of broodje hamburger met vlees te eten, is de overstap best een uitdaging. Ik laat je zien dat een week zonder […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.