Couscous met gebakken kip, paprika en mozzarella

Couscous met gebakken kip, paprika en mozzarella

Een makkelijke couscousgerecht is als je de groenten en een eiwitbron meteen kunt mengen bij de couscous. Koud dus. Zo werkt dat goed met gerookte kip of zalm. Of gewoon veel groenten en peulvruchten. Maar wat vlees bakken vinden ze hier thuis wel lekkerder, zeker in de herfst. Dus een beetje kip bakken, met groenten en je hebt nog steeds een makkelijke maaltijd. Dit is zo’n makkelijke maaltijd, die ik wel vaker maak en nog nooit gedeeld had. Een recept hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te delen met je.

Recept couscous met gebakken kip, paprika en mozzarella

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram volkoren couscous
  • 300 gram kipfilet of kipfilethaasjes
  • 250 gram tomaatjes
  • 1 rode en gele paprika
  • 150 gram mini mozzarella
  • 1 el tijm
  • eventueel wat pesto

Snij de paprika en ui fijn. Snij de kipfilet in blokjes.

Bak de kip in wat olie. Na een paar minuten, bak je ook de ui en paprika mee. Voeg nog wat tijm toe en bak mee. Let op dat je de kip niet te lang bakt, dan wordt het te droog. Maak in de tussentijd de couscous. Voeg de kip en groenten toe aan de couscous. Daarnaast snij je de tomaatjes nog door de helft en voeg, samen met de mozzarella, toe. Husselen door elkaar met een beetje extra vierge olijfolie.

Tip: voor variatie en extra smaak kun je ook nog wat pesto toevoegen, past hier heel goed bij.

Om te bewaren op Pinterest:

Couscous met gebakken kip, paprika en mozzarella

Misschien vind je dit ook lekker?


Soortgelijk

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata, het is net een quiche, maar dan zonder bladerdeeg. Een stuk gezonder! Je kunt met een frittata eindeloos variĆ«ren. Een frittata is geschikt voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Doe er een groene salade naast, of wat rauwkost. Een frittata is ook heel geschikt […]

Pastasalade met pesto en burrata

Pastasalade met pesto en burrata

Als ik denk aan een zomerse makkelijke maaltijd, denk ik aan een couscoussalade of een pastasalade. Deze laatste maak ik ook vaak op vakantie maar ook als ik een buffet maak voor een verjaardag . En alle verjaardagen van het gezin vallen in het voorjaar, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.