Zoete Indiase wortelsoep

Zoete Indiase wortelsoep

Bij de AH haal ik nog wel eens een verspakket. Best makkelijk om alle ingrediënten in één pakket te hebben. Zo ook de Indiase wortelsoep. En toch maak ik hem ook graag zelf. Dan gebruik je je eigen kruiden en bouillon, die ik gewoon in de kruidenla heb liggen. En ik gebruik toch ook graag de kokosmelk van Go-tan. Lekker dik en romig. Ook fan van het verspakket Indiase wortelsoep, kijk dan hier hoe je hem zelf maakt.

Recept Indiase wortelsoep

Dit heb je nodig:

  • 4 grote winterpenen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml bouillon
  • 1 limoen
  • kruiden: 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kardemon.

Snij de winterpenen in plakken en de zoete aardappel in blokjes. De rode peper hak je zonder de pitjes fijn, net als de grote ui. Nu bak je de ui in wat olie in een pan. Voeg de kruiden en de rode peper toe en bak even aan. Daarna gaan de wortel, zoete aardappel en bouillon erbij. Kook dit – zodra het kookt – op een laag vuurtje door voor ongeveer een kwartier. Als de groenten gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Voeg nu ook de limoensap en kokosmelk toe. Meng het goed en hij is klaar op te serveren.

De kruiden maken de soep een zoetige smaak, erg lekker !

Om te bewaren op Pinterest:

Indiase wortelsoep

Misschien vind je dit ook lekker?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.