Quiche lorraine

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieker en hoewel hij niet de aller gezondste quiche is mag hij zeker niet missen op mijn website. Hij is al een stuk gezonder door de filodeeg als vervanging van de bladerdeeg. De quiche dankt zijn naam aan de streek in Frankrijk en Duitsland, Lotharingen. Een echte quiche Lorraine wordt gemaakt met gruyere kaas. Een beetje pittig, maar erg lekker.

Deze quiche stond op de tafel bij een verjaardag. Onze verjaardagen zijn altijd met eten. Altijd. Dat vind ik leuk, gezellig. En ja, het is wel veel werk. Maar dan is deze quiche wel makkelijk omdat hij van te voren voor te bereiden is.

Recept Quiche Lorraine

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1 prei
  • 5 plakjes filodeeg
  • 125 gram spekjes
  • 200 ml plantaardige room
  • 200 gram geraspte gruyere kaas
  • 1 tl peper en nootmuskaat

Haal de filodeeg een half uur van te voren uit de vriezer.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Snij de prei in halve ringen. Kluts de eieren met de room en kruiden. Voeg daarna de kaas toe en meng door elkaar. En ja, er zit veel kaas in, maar dit hoort bij een echte quiche Lorraine.

Bak de spekjes tot ze bijna knapperig zijn, voeg nu de prei toe om een paar minuten mee te bakken. De filodeeg drapeer je ondertussen verdeeld in een ronde bakvorm. Het spekjes – prei mengsel meng je door het eimengsel. Giet nu alles op het filodeeg. Vouw de filodeeg terug in de rand van de vorm.

De quiche gaat zo’n 20 minuten in de oven.

Om te pinnen:

quiche lorraine

Misschien vind je dit ook lekker?

Quiche met zalm en groene groenten
Quiche met zalm en groene groenten
Plaattaart met courgette, spinazie en ei
Plaattaart met courgette, spinazie en ei
Plaattaart met broccoli en serranoham

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.